ShippingWatch

Somalia giver frit lejde til 959 unge pirater

FN billiger ikke Somalias amnesty til hundrevis af unge pirater. Retsforfølgelse af de kriminelle er den eneste farbare vej, hvis det skal lykkes at få frigivet de omkring 130 søfolk, der fortsat er i piraters fangeskab. 

Somalias præsident Hassan Sheikh Mohamud har givet hundredevis af unge somaliere amnesty, i alt 959 unge pirater, skriver Reuters. Det er ifølge en regional embedsmand sket for at begrænse pirattruslen mod shipping ved Afrikas Horn, men FNs særlige kontor for narkotika og kriminalitet billiger absolut ikke Somalias fremgangsmåde med frit lejde til piraterne.

Høje straffe til pirater fanget af danskere 

"Hvis den nuværende situation med færre piratangreb fortsætter, må de personer, der har været involveret, stå til ansvar for deres handlinger og tage konsekvenserne," siger Alan Cole, koordinator for FNs antipirat-afdeling under Office on Drugs and Crime (UNODC):

FN understreger, at retsforfølgelse er den eneste rigtige fremgangsmåde, hvis det skal lykkes at få frigivet de over 130 personer, der fortsat holdes som gidsler i Somalia.

Data fra instituttet American One Earth Future foundation anslår, at pirater i 2011 har tjent 160 mio. USD på deres pirataktiviteter ved Afrikas Horn, og at det har kostet verdensøkonomien syv mia. USD.

I 2012 er antallet af angreb på skibe faldet voldsomt, men shipping har betalt en høj pris i kraft af især stigende forsikringsomkostninger og bevæbnede vagter ombord, ligesom omkostninger til internationale flådestyrker i området er enorme..

Rederierne skal udarbejde nye planer for pirat-beredskab 

Rederiet Shipcraft har solgt gidselskib  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs