ShippingWatch

Høje straffe til pirater fanget af danskere

Fire pirater fra Somalia har i dag modtaget høje fængselsstraffe på Seychellerne. Den danske piratindsats virker, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

I dag er der faldet i dom i retssagen mod fire somaliske pirater, der blev taget til fange i april sidste år af det danske flådefartøj Absalon. Dommene lyder på 24 år til tre af piraterne, mens den sidste får 16 år. Dommene blev givet ved en domstol på Seychellerne, skriver Ritzau.

"Dermed har vi endnu engang vist, at Danmarks indsats ved Afrikas Horn virker - og at det faktisk lykkes at få dømt pirater, når beviserne er til det," siger udenrigsminister Villy Søvndal til Ritzau.

Danmark har samarbejdet med Pakistan om vidneførslen i sagen, da pakistanske fiskere var vidner til den foretagne pirataktion.

Forsvarsminister Nick Hækkerup tilkendegiver også stor tilfredshed med arbejdet med at fange og retsforfølge piraterne.

"Vi har som land en soleklar interesse i at komme efter de pirater, der også rammer danske virksomheder og arbejdspladser. Og derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds, når det lykkes os at få pirater retsforfulgt," siger Nick Hækkerup til Ritzau.

12 formodede pirater udleveret til retsforfølgelse

Mulig retsforfølgelse af pirater i Tanzania og Mauritius

Rederiforeningen: Retsforfølgelse godt for retsbevidstheden 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs