ShippingWatch

Svenske transportselskaber hårdt ramt af krisen

En ud af fem transportvirksomheder i Sverige vil i indeværende år bruge sparekniven som konsekvens af den svage udvikling i svensk og europæisk økonomi, mindre eksport og den stærke svenske krone. Det viser stor undersøgelse.

Foto: DFDS

Svenske transportselskaber planlægger i stor stil besparelser og afskedigelser i løbet af 2013. En ud af fem virksomheder vil i indeværende år bruge sparekniven som konsekvens af den svage udvikling i svensk og europæisk økonomi, mindre eksport og den stærke svenske krone.

Det fremgår af en ny analyse fra Transportgruppen, der repræsenterer 11.000 transportselskaber i Sverige, skriver Lloyds Loading List. Omkring 25 procent af de ansatte i transportsektoren forventer, at deres virksomheder vil opleve faldende omsætning i indeværende år.

Containervækst i Gøteborg Havn - ro/ro falder 

Peter Jeppson, CEO i Transportgruppen, siger, at yderligere turbulens i den europæiske økonomi og afskedigelser kan få situationen til at udvikle sig endnu værre. Han advarer fagforeningerne om at skrue op for kravene ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Den svenske transportsektor beskæftiger 165.000 medarbejdere svarende til 6,2 procent af arbejdsstyrken i Sverige.

DFDS: Svag europæisk økonomi fire år endnu    

Gøteborg langt fra at udnytte sit russiske potentiale 

 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs