ShippingWatch

Containervækst i Gøteborg Havn - ro/ro falder

Omsætningen af containere i Gøteborg Havn viste en overraskende positiv vækst i tredje kvartal 2012 med en stigning på fire procent. Ro-ro trafikken går derimod tilbage.

Foto: DFDS

På trods af den almindelige økonomiske usikkerhed lykkedes det for Gøteborg Havn at præstere en overraskende positiv fremgang i omsætningen af containere i tredje kvartal, fremgår det af en pressemeddelelse fra havnen.

Omsætningen af containere steg til 226.000 enheder, eller med fire procent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

"Da vi håndterer en så stor del af Sveriges eksport, mærker vi ændringerne i økonomien klart og på et tidligt tidspunkt. Det var noget overraskende, at containerhandlen klarede sig så godt i løbet af tredje kvartal, når man ser på situationen for verdensøkonomien," siger CEO Magnus Kårestedt.

For ro-ro er udviklingen derimod den helt modsatte, da aktiviteten er faldt med fire procent. Det skyldes ifølge havnen, at ro-ro-aktiviteten er forbundet med andre europæiske lande, som er mærket af den økonomiske krise. 127.000 ro-ro enheder blev afskibet i løbet af kvartalet.

DFDS: Svensk havnestrejke afsluttet

Gøteborg ser stigende eksport ud af Europa 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs