ShippingWatch

Containervækst i Gøteborg Havn - ro/ro falder

Omsætningen af containere i Gøteborg Havn viste en overraskende positiv vækst i tredje kvartal 2012 med en stigning på fire procent. Ro-ro trafikken går derimod tilbage.

Foto: DFDS

På trods af den almindelige økonomiske usikkerhed lykkedes det for Gøteborg Havn at præstere en overraskende positiv fremgang i omsætningen af containere i tredje kvartal, fremgår det af en pressemeddelelse fra havnen.

Omsætningen af containere steg til 226.000 enheder, eller med fire procent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

"Da vi håndterer en så stor del af Sveriges eksport, mærker vi ændringerne i økonomien klart og på et tidligt tidspunkt. Det var noget overraskende, at containerhandlen klarede sig så godt i løbet af tredje kvartal, når man ser på situationen for verdensøkonomien," siger CEO Magnus Kårestedt.

For ro-ro er udviklingen derimod den helt modsatte, da aktiviteten er faldt med fire procent. Det skyldes ifølge havnen, at ro-ro-aktiviteten er forbundet med andre europæiske lande, som er mærket af den økonomiske krise. 127.000 ro-ro enheder blev afskibet i løbet af kvartalet.

DFDS: Svensk havnestrejke afsluttet

Gøteborg ser stigende eksport ud af Europa 

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs