ShippingWatch

Russiske Maersk-kontorer ransaget af myndighederne

De russiske konkurrence-myndigheder har tilsyneladende indledt et større konkurrence-raid mod en række containerrederier i landet. Maersk Line er et af dem, bekræfter rederiet over for ShippingWatch.

Foto: Colourbox

De russiske konkurrencemyndigheder har øjensynligt igangsat en større aktion mod en række containerrederier i landet med udgangspunkt i Skt. Petersborg. Maersk Line bekræfter over for ShippingWatch, at de russiske anti-trust myndigheder (FAS) har aflagt besøg hos Maerske Lines kontorer i både Moskva og Skt. Petersborg.

"Det kan vi bekræfte. Vi samarbejder naturligvis, og det er foregået i god ro og orden," siger Group Press Officer ved Maersk Line, Michael Christian Storgaard, til ShippingWatch.

Fastsættelse af priser

Ifølge Tradewinds er der tale om en række rederier, som ud over Maersk Line, er APL, Zim, China Shipping og Evergreen. Baggrunden for ransagningen er mistanke om samarbejde mellem rederierne omkring fastsættelse af priser.

"Et af målene med inspektionen er at huske alle aktørerne på, at dette marked i Rusland er under tæt bevågenhed af de russiske myndigheder," siger en FAS- kilde til mediet Kommersant, skriver Tradewinds.

Ifølge en artikel kaldes inspektionen for "nonsens," idet alle rederier agerer åbent og ifølge europæisk logivning. En markedskilde siger, at inspektionen var sat i gang efter information fra en større markedsdeltager. Det russiske containerrederi, Fesco, var tilsyneladende ikke med i inspektionen.

Det russiske containerskibsmarked anslås at have en værdi på to milliarder USD om året. Straffen for at fastsætte priser er relativt streng i Rusland.

Inspektionerne blev indledt for en uge siden og vil fortsætte frem til den 13. marts.

Rusland opretter statsligt kontor for Nordøstpassagen

Straits Tankers satser på olietransport via Nordøstpassagen

Rusland liberaliserer Nordøstpassagen

Russerne sætter sig tungt på ny arktisk rute 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs