Endelig aftale mellem DFDS og Stralsund faldet på plads

Efter længere tids uvished om aftalen om de to ro-ro skibe, DFDS har bestilt hos P+S Werften i Tyskland, har de to parter nu aftalt betingelserne for det videre arbejde, oplyser DFDS.
Foto: DFDS
Foto: DFDS

De endelige betingelser knyttet til to nybygningskontrakter blev i dag opfyldt. Kontrakterne er indgået mellem DFDS og det tyske skibsværft P+S Werften GmbH, Stralsund, vedrørende bygningen af to fragtskibe (ro-ro), oplyser DFDS i en pressemeddelelse.

Nybygningerne indgår i DFDS’ samarbejde med det danske forsvar, og siden 2006 også med det tyske forsvar, om levering af skibskapacitet til forsvarets transportopgaver (ARK-projektet). Samarbejdet er baseret på charteraftaler, som omfatter perioden 2013-2021.

Levering af det første skib forventes i 4. kvartal 2013 efterfulgt af det andet skib i 1. kvartal 2014. Prisen for de to nybygninger er 84 mio. euro (DKK 626 mio.). Der er planlagt en yderligere investering på 6 mio. euro (DKK 45 mio.) i specialudstyr. De samlede planlagte investeringer i 2013 er 75 mio. euro (DKK 559 mio.) og 15 mio. euro (DKK 112 mio.) i 2014.

Skibe bygges igen på krakkede værfter 

P+S Werften bygger skibe til DFDS fra på mandag

DFDS forhandler igen om nybygninger 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også