ShippingWatch

Skibe bygges igen på krakkede værfter

Efter 11 ugers pause genoptager Volkswerft i Stralsund færdiggørelsen af to ro-ro skibe til DFDS på mandag den 21. januar. Aftalen mellem parterne er underskrevet,  men den er ikke endelig godkendt, oplyser værftet sent torsdag.

Foto: A. Blaaberg

Efter 11 ugers pause genoptager Volkswerft i Stralsund færdiggørelsen af to ro-ro skibe til DFDS på mandag den 21. januar. Aftalen mellem parterne er underskrevet,  men den er ikke endelig godkendt, oplyser værftets administrator Berthold Brinkmann i en redegørelse sent torsdag om situationen på P+S Werften i Stralsund og Wolgast.

Bureau: Salg af P+S Werftens Wolgast-værft tæt på 

"Fordi vi tror, at aftalen (om DFDS-skibene, red.) vil blive godkendt, har jeg bedt driftsselskabet Stralsunder Schiffbaugesellschaft om at forberede genoptagelse af produktionen på Volkswerft Stralsund. Ved at placere en ny ordre har det danske rederi DSDF tydelig vist, at det har tillid til medarbejdernes kompetencer," siger Berthold Brinkmann.

 

Den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern har i november stillet de nødvendige økonomiske garantier på 43,5 mio. euro for færdiggørelse af de to skibe til DFDS, der er 195 meter lange med plads til 342 containere og 185 lastbiler.

Royal Arctic Line vinker helt farvel til P+S Werften 

Berthold Brinkmann oplyser samtidig, at der er forhandlinger i gang med interesserede køber af de to ro-pax skibe til Scandlines, som har været stærkt forsinkede og behæftet med en række fejl i konstruktionen.

Det andet selskab i  P+S Werften, Peene verft, blev i i december 2012 solgt til Lürssen Group med overtagelse 1. maj 2013. Her er to skibe til den svenske kystvagt under produktion. 

Royal Arctic Line besluttede i december 2012 efter forhandlinger med P+S Werften helt at forlade værftet i Stralsund og få de 400 mio. kr. tilbage, som rederiet har krav på for sine udbetalinger for bestilling på fem nye skibe.

DFDS forhandler igen om nybygninger 

Halvdelen af P+S Werften bliver solgt 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs