ShippingWatch

Oliehandler laver første investering i produkttank

Verdens tredjestørste uafhængige oliehandler, handelshuset Trafigura Beheer, har for første gang udvist interesse for at købe tre MR-tankskibe, der skal sejle med raffinerede olieprodukter. Interessen kommer samtidig med, at indtjeningen for produkttank stiger.

Trafigura Beheer, verdens tredjestørste uafhængige oliehandler, har udvist interesse for at købe tre MR-tankskibe for første gang nogensinde. De tre skibe skal sejle med raffinerede olieprodukter, men kontrakten er endnu ikke endeligt underskrevet. Den mulige handel sker samtidig med, at dagsraterne for MR-produkttankskibe siden starten af 2013 er steget 6,5 pct. til 16.000 dollar. Det skriver Bloomberg.

Fearnley: Produkttank kan være på vej ud af krisen 

Selskabet vil ikke overfor Bloomberg bekræfte, hvilken del af Trafigura, der vil købe de tre skibe.

Trafigura har betalt mellem 60 og 70 mio. USD for fartøjerne, skriver Clarkson PLC's Shipping Network på baggrund af unavngivne skibsmæglere. Tankskibene er blevet bygget mellem 2008 og 2009 og har hver en kapacitet på omkring 50.000 dødvægtton.

 

Ny Mærsk-chef forventer flere tankkrak i 2013 

Produkttank fordobler indtjening på Atlanten 

Meldgaard: Vi har leveret under svære vilkår 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs