ShippingWatch

Meldgaard: Vi har leveret under svære vilkår

Vi har en stærk organisation, der igennem denne her periode har demonstreret, at selv under meget vanskelige markedsvilkår og turbulens omkring hele restruktureringen, har været i stand til at levere, siger Torms topchef Jacob Meldgaard.

Foto: Mik Eskestad

"Nu er der 100 procent fokus på det, som virksomheden er bedst til. Nemlig at drive et rederi," siger Torms topchef Jacob Meldgaard, der er fortrøstningsfuld i lyset af de spæde tegn på bedring i markedet for produkttank, og som lige nu er det bedste, der er set i de sidste 3-4 år:

"Vi har en stærk organisation, der igennem denne her periode har demonstreret, at selv under meget vanskelige markedsvilkår og turbulens omkring hele restruktureringen, har været i stand til at levere."

Har du på noget tidspunkt overvejet din egen rolle under dette langvarige og komplekse forløb?

"Jeg ser ikke nogle nye ting i det her efter den ekstraordinære generalforsamling. For mig at se, er det her en fortsat bevægelse, som vi er startet, hvor vi fokusere og på at møde vores kunder. Det arbejde er ikke anderledes i dag, end det var i går."

Torm kan lige glæde sig over, at produkt-tankmarkedet i dag er bedre, end det har været de sidste 3-4 år.

 

"Det er en meget positiv udvikling for os. Vi er forsigtige, men vi fastholder vores langsigtede forventing om, at produkttank kommer først ud af det her down turn i forhold til andre segmenter. Om det er nu, vi ser denne ændring, eller om det er senere, spår vi ikke kom. Vi konstaterer bare nu og her, at raterne er på det højeste niveau , end de har været de sidste 3-4 år. Den underliggende efterspørgsel er i øjeblikket rigtig sund," siger Jacob Meldgaard.   

Chefanalytiker Peter Sand, Bimco, der sagde for nylig, at produkttanksektoren, hvor Torm er tungt eksponeret, er den, der har størst chance for at se en
forbedring i år i forhold til tørlast- og containerskibssegmenterne.

Torm forventer i 2012 et underskud på 500-530 mio. dollar. En stor del er regnskabsmæssige nedskrivninger i forbindelse med restruktureringen.
 

Torms produkttank kommer først ud af krisen

Stærk efterspørgsel i Kina løfter olie- og tankredere 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs