ShippingWatch

Ny Mærsk-chef forventer flere tankkrak i 2013

Flere tankrederier er formentlig på vej mod konkurs i løbet af 2013, når deres timecharter-kontrakter indgået under de gode år udløber. Det vurderer Michael Powell, der snart tiltræder i Maersk Tankers, over for Lloyd's List.

Flere tankrederier er formentlig på vej mod konkurs i løbet af 2013, når timecharter-kontrakter indgået under de gode år udløber. Det vurderer Michael Powell over for Lloyd's List. Powell tiltræder om kort tid som ny head of operations i Maersk Tankers efter at at drevet sit eget konsulentfirma Cardinal Point Marine.

Ifølge Michael Powell er der indgået et stort antal timecharter-kontrakter tidligt i 2008, som udløber i år.

Tankgigant styrtbløder: Hårdere ramt end Torm 

"Ejere, der har indgået længerevarende kontrakter, har klaret sig fint de sidste fem år. Men det vil ændre sig," siger Michael Powell, der ikke nævner nogle navne på særligt udsatte selskaber, men han bemærker, at der sidder en del med smerter derude, og som vil få det svært med at finde støtte i bankerne.

 

Seneste data fra Clarkson Research Services viser, at femårige timecharter-kontrakter er faldet markant siden 2008. For VLCCere er der sket et halvering. For suezmax and aframax er raterne faldet omkring 40 procent i samme periode, men femårige timecharter-kontrakter for MR produkttankere er faldet med omkring en tredjedel.

Nils Smedegaard har "stor tålmodighed" med Maersk Tankers 

For Michael Powell, der har en fortid i bl.a. Glencore's ST Shipping & Transport og BP, har også hans nye arbejdsplads Maersk Tankers været igennem en smertefuld periode med store tab. 

Maersk Tankers hyrer tidligere BP-mand 

Maersk Tankers frasælger hele Handygas-flåden 

Maersk Tankers vil flytte Broström til København 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs