ShippingWatch

Grønne redere kræver lige vilkår i Hong Kong

Operatører og skibsejere i Hong Kong opfordrer regeringslederen i Hong Kong, Cy Leung, til at annoncere en nedbringelse af emissioner fra udstødninger i byens havn, når han i denne uge skal holde en årlig tale om sin politik til folket. Det skriver Shipping Gazette.

Foto: Jan Grarup

Rederier, der frivilligt har sagt ja til at bruge dyrere og renere brændstof i Hong Kong havn insisterer nu på, at andre redere skal tvinges til at bruge det renere brændstof. Maersk Line har tidligere meldt ud, at man ønskede lige vilkår for alle. Derfor anbefaler rederne regeringschefen i Hong Kong at sætte emnet på dagsordenen i sin årlige tale til borgerne. Det skriver Shipping Gazette.

"Vi ser frem til noget stærk lederskab og retning fra regeringslederen, resten af regeringen og det lovgivende råd - startende i næste uge med regeringslederens policy address," siger Roberto Gianetta, der er repræsentant for  Liner Shipping Association.

Maersk Line: Vi skal have lige vilkår i miljøkrav 

Direktøren for Hong Kong Shipowners Association, Arthur Bowring, anbefaler også regeringslederen at tage bladet fra munden.

"Han bør sætte en meget klar agenda og tidslinje for indførelsen af lovgivning, der i sidste ende leder til en globalt accepteret kontrol med emissioner i Pearl River-deltaet. Det vil sikre lige vilkår blandt alle redere og ikke finansielt straffe miljømæssigt bevidste skibsredere," siger Arthur Bowring.

Mærsk ønsker lov om brændstof i Hongkong 

Hong Kong på vej med skrappe miljøkrav til redere 

DNV forudser markant grønnere shipping i 2020 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs