ShippingWatch

John Fredriksen rejser kapital til nybygninger

Frontline 2012, der kontrolleres af shipping-magnaten John Fredriksen, har rejst 310 mio. USD for at finansiere investeringer i nye skibe. Det skriver Reuters.

Den norske shipping-magnat John Fredriksen har gennem Frontline 2012 rejst 310 mio. dollar til opkøb på den norske børs. Det skriver Reuters. Pengene er blevet hentet ved at udstede aktier i en rettet emission. Aktierne er altså ikke blevet solgt offentligt på børsen men til aftalte købere.

På trods af et overskud af eksisterende tonnage går Frontline 2012 efter yderligere nybygninger og vil være en af de største spillere i markedet for sejlads af flydende petroleumsgas. Selskabet kan efter eget udsagn enten investere i en betydelig mængde kontrakter, der er langt henne i forhandlingsprocessen eller investere i eksisterende optionsaftaler.

Frontline 2012 har allerede nybygningskontrakter på fire Capesize og fire VLGC-skibe (Very Large Gas Carrier).

"Det her er skibe, vi allerede har på kontrakt, og vi har flere yderligere muligheder og arbejder med flere skibsværfter omkring dette," siger Frontlinge 2012's adm. direktør, Jens Martin Jensen.

"Vi kigger på flere segmenter fremadrettet, og det er både indenfor tørlast- og gasskibe."

Frontline 2012 ejer seks VLCC-skibe og fire Suezmax-tankskibe.

Bank: Investorer bør følge John Fredriksen 

Frontline 2012 investerer stort i nye capesize 

Fredriksen: Oplægning i stor skala eneste udvej 

Fearnley: Frontline vil stå stærkt i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs