Fredriksen: Oplægning i stor skala eneste udvej

Konkurser, bankovertagelser og tabsgivende skibe solgt til skrotpris. Sådan ser billedet i tankmarkedet ud 1-2 år frem, mener skibsreder John Fredriksen.

Flere konkurser, bankovertagelser og tabsgivende skibe solgt til skrotpris. Sådan ser tankmarkedet ud de kommende 1-2 år set fra den norske skibsreder John Fredriksens domicil i London. Oplægninger i stor skala er den eneste vej ud af den værste krise for tankrederne siden 1970'erne, siger John Fredriksen ifølge Lloyd's List fredag.

Tankskibe sælges til ophugningspriser 

"Vi må vente 1-2 år endnu. Vi har ikke set konsolideringen endnu. Konkurser og Chapter 11-sager gør intet for at løse det underliggende problem med overkapacitet," siger John Fredriksen, som med rederiet Frontline 2012 af sig selv og især norske shipping-analytikere er udpeget som den, der de kommende år vil skabe et nyt og ledende tankrederi baseret på moderne, brændstofbesparende skibe.

"Så længe olieselskaberne ikke vil give de fornødne godkendelser til skibe, der har ligget stille, er masseophugning den eneste vej ud af krisen," mener han.

Fearnley: Frontline vil stå stærkt i 2013 

Fredriksen-ejet olieselskab i gældskrise  

Fredriksens tørlastrederi nedskriver stort 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også