ShippingWatch

Bank: Investorer bør følge John Fredriksen

Det vil være en god idé at lade sig inspirere af John Fredriksens investeringer, når investorerne skal vælge, hvor pengene skal arbejde det kommende år, mener den norske investeringsbank Arctic Securities.

Der står John Frederiksen på tre ud af fire investeringsvalg i 2013, hvis man spørger Erik Nikolai Stavseth, der er analytiker hos den norske investeringsbank Arctic Securities. Det skriver TradeWinds.

Ifølge analytikeren er den næste store shippingvirksomhed Frontline 2012, mens Golden Ocean and Golar LNG også er repræsenteret i toppen. Alle virksomheder er at finde i John Fredriksens portefølje.

Ifølge et studie lavet af investeringsbanken Fearnley Securities var den største succes i shippingbranchen i 2012 rig-sektoren, hvor Seadrill har haft et afkast på 42 pct. siden 2000. På tanksiden har Frontline haft et afkast på 22 pct. de sidste 12 år, mens danske Norden ligger øverst i tørlast med et afkast på 38 pct.

"Fredriksens selskaber har haft en tradition for at betale aktionærerne solide udbytter i gode tider og været mere forsigtige med nye investeringer, når priserne peakede," siger Rikard Vabo fra Fearnleys til TradeWinds.

Selv om Fredriksen ser ud til at have klaret sig nogenlunde, så kan shippingbranchen ikke slappe af det kommende år.

"Markedet for tørlast, råolietankere og containere ser stadig overskyet ud de kommende 12 måneder," skriver Erik Nikolai Stavseth i en rapport fra fredag, ifølge TradeWinds, og advarer mod at eje højt gearede navne i alle segmenter.

Derfor er det ifølge analytikeren mere rentabelt at satse på nicheområder, hvor adgangsbarriererne er begrænsede. Det kan eksempelvis være LNG og LPG, samt bil- og produkttankskibe.

Global ros til danske shipping-ledere i dramatisk 2012 

2012 et godt aktieår for næsten alle rederier

Bank: Tørlast på vej op i kommende år  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs