ShippingWatch

Lav saudiarabisk produktion vil holde olieprisen høj

Olieprisen holder sig fortsat nær det højeste niveau i fire måneder. Ikke mindst fordi Saudi-Arabien, verdens største eksportør af råolie, i december reducerede produktionen til det laveste niveau i 19 måneder.

Foto: Erik Johansen

Olieprisen holder sig fortsat nær det højeste niveau i fire måneder. Prisen holdes blandt andet oppe af, at Saudi-Arabien, verdens største eksportør af råolie, i december reducerede produktionen til det laveste niveau i 19 måneder. Det oplyser en kilde med viden om landets energipolitik til Bloomberg News.

Store stigninger i olieprisen holdes dog tilbage af tekniske indikatorer, som antyder, at olieprisen er steget en anelse for hurtigt, for at yderligere stigninger vil være holdbare. Alligevel er der dog god grund til at vente, at olien vil holde sig i det højere prisniveau.

Stærk efterspørgsel i Kina løfter olie- og tankredere 

"Saudi-Arabiens tilbageholdenhed med forsyningerne har fået markedet til at skubbe olien op. Hvis investorerne får tiltro til en global økonomisk fremgang, så tror jeg, at WTI-olien kan komme over 95 dollar per tønde," siger Jonathan Barratt, administrerende direktør i Barratt's Bulletin, til Bloomberg News.

WTI-olien stiger marginalt til 93,86 dollar per tønde, mens Nordsøolien, Brent, falder 0,3 pct. til 111,51 dollar per tønde.

Japans regering med premierminister Shinzo Abe i spidsen har fredag fremlagt en stimulusplan til en værdi af 10.300 mia. yen. Planen vil ifølge regering styrke landets bruttonationalprodukt med 2 pct.point og skabe i omegnen af 600.000 arbejdspladser.

Den plan kan være med til at styrke efterspørgslen efter byggemetallet kobber, og det sender kobber 0,1 pct. højere til 8123 dollar per ton, efter at metallet tidligere fredag havde været helt oppe og vende i 8162 dollar per ton.

RITZAU FINANS

Kinas appetit for olie vil vokse stærkt i 2013 

Boom i kinesisk olieimport i september 

VLCC-rater forhindres i at stige 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs