ShippingWatch

VLCC-rater forhindres i at stige

Fundamentale forhold for VLCCere som eksempelvis transport af de stigende mængder olie, kunne godt retfærdiggøre højere fragtrater. Det modsatte er imidlertid tilfældet , viser ny rapport fra McQuilling.

VLCC-raterne forbliver på et lavt niveau, på trods af at olieproduktionen er rekordhøj. I USA lå olieproduktionen i september på 6,5 mio. tønder pr. dag, hvilket er det højeste niveau siden slutningen af 1990'erne. Ifølge en rapport fra McQuilling Services vil ønsket om amerikansk selvforsyning på olieområdet ikke blive indfriet foreløbigt, og derfor burde der være marked nok for VLCC'erne.

"I lyset af denne udvikling har der været diskussioner om, at USA skulle blive verdens største råolieproducent i 2020, hvilket forstærker den flygtige drøm om energiuafhængighed. I tråd med dette er den totale råolieimport faldet med 3 pct. i de første ni måneder af 2012 set i forhold til 2011," hedder det i McQuilling-rapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs