ShippingWatch

Frontline tror på bedre tankmarked i fjerde kvartal

Norske Frontlines regnskab afslører et svagt tredje kvartal. På trods af tankmarkedets dårlige forhold forudser rederiet et bedre fjerde kvartal.

Tankrederiet Frontline har i tredje kvartal tabt 49 mio. dollar, hvilket svarer til et tab pr. aktie på 0,63 USD. Det hiver tabet for de ni første måneder af 2012 ned på 66,2 mio. USD, skriver Frontline i regnskabet. Selvom tankmarkedet ikke viser tegn på en fundamental ændring, tror Frontline på at kunne skabe bedre resultater i det sidste kvartal af 2012.

"Tankmarkedet har vist en stærk negativ udvikling i de seneste fire år. Adskillige tankselskaber er allerede i store problemer. Hvis det svage marked fortsætter, vil det sandsynligvis lede til betydelige finansielle problemer for hele tankindustrien. Vi har i den seneste tid set, at spotraterne på VLCC'ere er steget, men spotraterne for Suezmax og Aframax har kun bevæget sig lidt," skriver Frontline i regnskabet.

Som ShippingWatch også har beskrevet, er der enighed i markedet om, at de højere spotrater er en forbigående fornøjelse, og at der er for mange råolietankere på markedet. Frontline beskriver, at skrotninger er nødvendige. Samtidig har rederiet to nybyggede Suezmax på vej.

"Baseret på de resultater, som fjerde kvartal har vist indtil videre, og de nuværende fremtidsudsigter forventer bestyrelsen, at driftsresultatet i fjerde kvartal vil blive forbedret i forhold til tredje kvartal," skriver Frontline.

Se hele regnskabet her

Intertanko: Elendige markedsforhold ødelægger tankindustrien

Analyse: Optur i tank efter stormen Sandy ebber ud 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs