ShippingWatch

Smedegaard: Ro på USA og Europa i 2013

Nils Smedegaard Andersen tror på vegne af A.P. Møller-Mærsk på en forbedring af økonomien i USA og stabilisering af den europæiske. Det er positive toner fra selskabet, der også tror på gode takter på verdens vækstmarkeder.

Det vil se bedre ud på de gamle markeder, og de nye markeder vil være i vækst. Den forudsigelse hæfter Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, på 2013.

"Jeg regner med, at der kommer en afklaring på gældssituationen i Europa, så landene kan tage fat på langsigtede reformer og forbedringer," siger Nils Smedegaard Andersen i en skriftlig udtalelse.

Han mener, at verdens lande har indstillet sig på verdens nye krise- og konkurrenceforhold.

"Der er en stigende erkendelse af, hvad det vil sige at være i global konkurrence, også i Danmark - at det er nødvendigt at øge produktiviteten, holde omkostningerne nede og sænke skatten på arbejde. Det er meget positivt, hvis erkendelsen vel at mærke bliver fulgt op af handling," siger han.

På vækstmarkederne ser A.P. Møller-Mærsk fortsat en række muligheder på forskellige af koncernens forretningsområder:

"Når det gælder vækstmarkederne, regner vi med en fortsat positiv udvikling med lokale varianter. Overordnet vil der fortsat være stigende efterspørgsel på det, vi kan levere: Infrastruktur, shipping og energi. Så der er masser af muligheder for os også i 2013, og vi vil fortsætte vores investeringer i handel og vækst," siger Nils Smedegaard Andersen.

Global ros til danske shipping-ledere i dramatisk 2012 

Smedegaard: Vi vil forsat være størst i shipping

Maersk Line skærer i containerflåden  

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs