ShippingWatch

EU-krav til ophugning tæt på vedtagelse

Der er lagt op til, at en fond allerede i indeværende år skal være med til at finansiere nye EU-krav til mere ansvarlig ophugning af skibe. Rederne mener, det kan føre til udflagning.

Kommissionens forslag om nye regler for ophugning af skibe vil sandsynligvis ende i et kompromis mellem EU-Parlamentet og Ministerrådet allerede efter første læsning. Særligt forslaget om en ny fond er i øjeblikket fokus, vurderer redere. I næste måned skal parlamentet stemme om Kommissionens forslag til nye regler for ophug af skibe.

Den svenske rapporteur Carl Schlyter fra den grønne gruppe i Bruxelles er ledende ordfører for miljøudvalget og særligt hans forslag om en fond, der skal finansiere mere ansvarlig ophugning af skibe, bliver i øjeblikket diskuteret, siger Simon Bergulf, Danmarks Rederiforening i Bruxelles.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs