Danske Bank letter Erria for gældsforpligtelser

En aftale om gæld og finansiering i fremtiden er blevet indgået mellem Erria og Danske Bank. Det får selskabet til at kalde sig på "ny kurs." En kurs mod fokus på ship management og consulting.
Foto: ERRIA
Foto: ERRIA

Gælden er under kontrol hos Erria, der i dag har udsendt en fondsbørsmeddelelse om, at rederiet har indgået en aftale med sin primære bankforbindelse Danske Bank om gældseftergivelse og om selskabets finansieringsforhold.

"Erria kan starte på sit nye liv i dag. Fra 1. januar kan vi koncentrere os om de overskudsgivende dele af forretningen og står ikke som ejere af nogle skibe længere," siger adm. direktør i Erria Henrik N. Andersen til ShippingWatch.

En rigtig god dag i Erria: Nu overlever vi

I dag har Erria modtaget en skriftlig bekræftelse på eftergivelse af gælden og en aftale om afvikling af den resterende gæld hos selskabet. Henrik N. Andersen kan ikke oplyse de konkrete beløb, hverken for eftergivelsen eller den resterende gæld, men i første uge af 2013 bliver tallene offentliggjort, fortæller han til ShippingWatch. 

Eftergivelsen af gælden, der stammer fra tabsgivende opkøb af kemikalietankere, og som siden i efteråret blev reduceret efter sejren i en retssag mod det kinesiske værft Rushan Shipyard om annullering af ordrer på nybygninger. Retssagen fik Erria til at indkassere 30,5 mio. euro til at dække gæld i selskabet.

Erria modtager 30,5 mio Euro fra kinesiske Rushan Shipyard 

De nye forhold gør det muligt for Erria at fokusere på de to resterende aktiviteter i selskabet - ship management og consulting. Erria har tidligere meldt ud, at det manglende ejerskab af skibe og de nye områder vil gøre det muligt for Erria at fokusere fuldstændigt og skabe øget omsætning og indtjening i 2013.

Erria har gennem sine dårlige tider og betydelige tab haft held til at holde fast på de eksisterende aktionærer, der består af en lang række kendte erhvervsfolk fra shippingbranchen og det øvrige erhvervsliv.

Foto: FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Erhvervsmanden Kaare Vagner (foto), tidligere chef i bl.a. ABB, er fortsat formand for bestyrelsen. Han ejer 5,253 pct. af Erria i lighed med C.C. Nielsen, Micro Matic, og Karsten Bill Rasmussen, Cityhuset.

Lindøværftets tidligere adm. direktør Finn Buus Nielsen er næstformand i bestyrelsen, mens de to øvrige bestyrelsesmedlemmer er adm. direktør Claus Jarlgaard Jensen, Riegens A/S, og Peter Jein, adm. direktør i Navision Shipping.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond er største aktionær med 24 procent, og blandt de fem største investorer er Danske Bank med 19 procent af selskabet i forbindelse med restrukteringen af Erria. Også Finansiel Stabilitet er ved konvertering af obligationslån blevet storaktionær med 10 procent af aktiekapitalen, og 11 procent af aktierne ligger hos Glumsø Invest, der kontrolleres af erhvervsmanden Hasse Larsen.

Andre af Errias "ambassadører" tæller tidligere chef i Mærsk Gruppen Bjarne Hansen, fhv. Solar-chef Carsten Ørssleff samt ejeren af L'easy Niels Thorborg.

Erria-aktionær deler sig op i tre 

Erria sælger sidste skib

Investorkredsen i Erria er intakt

Erria kigger mod nybygninger for Petrobras

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også