ShippingWatch

Investorkredsen i Erria er intakt

Trods store personlige tab på deres investeringer i rederiet Erria holder kredsen af tidligere højt profilerede erhvervsfolk fast i selskabet, der toppede i 2008 og nu starter på en frisk.

Foto: FINN FRANDSEN

Kredsen af investorer i Erria, der tæller en lang række kendte erhvervsfolk fra shippingbranchen og det øvrige erhvervsliv, er ifølge Errias adm. direktør Henrik N. Andersen intakt trods deres betydelig tab og de store ændringer, som det nu forhenværende tankrederi har undergået de seneste år, og som i dag er koncentreret om forretningsområderne Consulting og Ship Management.

Erhvervsmanden Kaare Vagner (foto), tidligere chef i bl.a. ABB, er fortsat formand for bestyrelsen som ejer af investeringsselskabet N&V Holding, 16 procent ejerandel, med C.C. Nielsen, Micro Matic, og Karsten Bill Rasmussen, Cityhuset.

Lindøværftets tidligere adm. direktør Finn Buus Nielsen er næstformand i bestyrelsen, mens de to øvrige bestyrelsesmedlemmer er adm. direktør Claus Jarlgaard Jensen, Riegens A/S, og Peter Jein, adm. direktør i Navision Shipping.

Erria-investorer risikerer at tabe flere penge 

Lønmodtagernes Dyrtidsfond er største aktionær med 24 procent, og blandt de fem største investorer er Danske Bank med 19 procent af selskabet i forbindelse med restrukteringen af Erria. Også Finansiel Stabilitet er ved konvertering af obligationslån blevet storaktionær med 10 procent af aktiekapitalen.

N&V Holding har 16 procent, mens 11 procent af aktierne ligger hos Glumsø Invest, der kontrolleres af erhvervsmanden Hasse Larsen.

Andre af Errias "ambassadører" tæller tidligere chef i Mærsk Gruppen Bjarne Hansen, fhv. Solar-chef Carsten Ørssleff samt ejeren af L'easy Niels Thorborg.

Erria modtager 30,5 mio Euro fra kinesiske Rushan Shipyard 

"Vi har stort set ikke mistet aktionærer. Mange har været med fra starten og stort set ingen har solgt deres aktier. De bakker fortsat op om selskabet og møder trofast til den årlige generalforsamling," siger Henrik N. Andersen.

 

Følg med i shipping - læs ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - prøv det gratis i 40 dage

 

 

Erria kigger mod nybygninger for Petrobras 

Erria forbedrer sig på konsulent- og ship management 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs