Shipcraft afviser rygter om gidsels død

Forlydender om, at et af de to danske gidsler fra Shipcraft-skibet Leopard er død, afvises af rederiet. De to danske sømænd Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez og fire filippinske kolleger har været holdt som gidsler i snart to år.

Forlydender i internationale medier om, at et af besætningsmedlemmerne fra det danske skib M/V Leopard skulle have mistet livet som gidsel hos somaliske pirater, afvises af vrederiets Shipcraft:

"Der har været rygter fremme i forskellige udenlandske medier, at en af vor kolleger, der er kidnappet af somaliske forbrydere, skulle være afgået ved døden. Shipcraft har ikke modtaget hverken uafhængig eller bekræftet information i løbet af de sidste par dage, der kan bekræfte disse overvældende rygter. Det vil være upassende for selskabet at komme med yderligere kommentarer i denne sag, da dette vil kunne forværre situationen yderligere for vore kolleger, der er tilbageholdt i Somalia.

Vi arbejder uafbrudt for at få vor besætning løsladt så hurtigt som muligt. Til trods for alle bestræbelser har piraterne desværre ikke vist tegn på at ville løslade vor besætning, skriver direktør Claus Bech på rederiets hjemmeside.

Bestyrelsesformand i Shipcraft træder tilbage 

Shipcraft har været udsat for voldsom kritik, fordi rederiet ikke har formået af få løsladt de to danske sømænd Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, der sammen med fire filippinske kolleger har været gidsler, siden deres skib M/V Leopard blev kapret ud for Somalias kyst for snart to år siden, den 12. januar 2011.

På årsdagen for kapringen, 12. januar 2012, forklarede Claus Bech, at piraterne krævede for mange penge.

Ifølge piratekspert Hans Tino Hansen er det stadig en mulighed, at historien om et dødsfald blandt gidslerne er opspind.

Til politiken.dk har han forklaret, at falske rygter om dødsfald blandt gidslerne ofte bliver plantet af piraterne for at sætte pres på rederier og de pårørende.

Det danske Udenrigministerium har indtil videre ingen kommentar til sagen.

Gidseltagning kan lukke Shipcraft i år 

Medie: Danske gidsler har siddet 515 dage 

Rederier vil blive hængt ud for sløseri 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også