ShippingWatch

Lauritzen nedskriver flåde med en milliard kroner

På grund af et svagt fragtmarked i både tørlast- og produkttankmarkedet, har J. Lauritzen nedskrevet værdien af flåden med 167 mio. dollar. Det bekræfter J. Lauritzen overfor ShippingWatch.

J. Lauritzen har nedskrevet værdien af sin flåde med samlet 167 mio. dollar, hvilket svarer til 943,9 mio. kr. Det bekræfter kommunikationschef i J. Lauritzen, Jens Søndergaard, overfor ShippingWatch.

"Markedsudviklinger primært i markedet for tørlast men også produkttank har fortsat med at skuffe, specielt gennem de sidste måneder, hvilket har ledt til yderligere forringelse af fragtrater og fartøjsværdier. Derfor er EBITDA for helåret 2012, der tidligere var forventet på omkring 100 mio. dollar nu ventes at være på omkring 90 mio. dollar," skriver J. Lauritzen i en pressemeddelelse.

Kriseramte OSG har chartret skib hos Lauritzen 

Derfor har bestyrelsen godkendt et forslag fra revisionsudvalget og har besluttet at foretage nedskrivninger på sammenlagt 167 mio. dollar, hvoraf 120 mio. dollar relaterer sig til tørlastflåden, mens 47 mio. dollar er relateret til produkttankflåden.

J. Lauritzen skrev i halvårsregnskabet, at globale usikkerheder omkring økonomi og geopolitik samt lave tørlastmarkeder måske ville kunne betyde nedskrivninger i slutningen af 2012.

Torben Janholt: Jeg fortryder kun én ting 

Lauritzen Bulkers-chef: Shipping skal læres fra bunden 

Avis: J. Lauritzen har fundet Torben Janholts afløser 

J. Lauritzen sparer brændstof via havvandskøling 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs