ShippingWatch

Kriseramte OSG har chartret skib hos Lauritzen

Ud over banker og investorer kan en række rederier, der har chartret tonnage ud til det stærkt nødlidende tankskibsrederi OSG, blive ramt af et akut økonomisk kollaps. Et af dem er Lauritzen Tankers.

Den akutte krise i det amerikanske tanskibsrederi Overseas Shipholding Group skaber usikkerhed ikke kun blandt banker og investorer, men i lige så høj grad blandt den rækker af rederier, der har charteret skibe ud til OSG.

Lauritzen Tankers bekræfter over for ShippingWatch, at rederiet har et enkelt produktskib chartret ud til OSG, der lige for tiden overvejer at komme ind under de amerikanske regler om betalingsstandning, det såkaldte chapter11.

Andre rederier, der er nævnt i forbindelse med OSGs overraskende store nedtur er amerikanske Diamond Shipping, som den kendte investor Wilbur Ross står bag. Ifølge Tradewinds har Diamond Shipping chartret adskellige handysize produkttankere ud til OSG, hvis flåde for 40 procents vedkommende består af indchartret tonnage.

Det amerikanske rederi er med en flåde  på 150 skibe blandt verdens største, men er i akut nød for frisk kapital. Rederiet får en ny kreditfacilitet på 900 mio. USD i februar 2013. Men selv efter denne indsprøjtning mangler der angiveligt forsat flere hundrede mio. USD, for at rederiet kan tilbagebetale banklån på i alt 1,5 mia. USD. i februar.

Lauritzen ønsker ikke at kommentere situationen omkring relationen med OSG yderligere.

Tankrederiet OSG i nyt kursdyk på børsen 

Tankrederiet OSG overvejer konkursbegæring

Tankgigant styrtbløder: Hårdere ramt end Torm 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs