Tankrederiet OSG overvejer konkursbegæring

Det hårdt trængte tankrederi OSG overvejer at indgive en konkursbegæring eller en såkaldt 'chapter 11'. der er en reorganisering under de amerikanske konkursregler. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Amerikanske OSG går nu i overvejelser om at indgive en konkursbegæring og dermed gå i betalingsstandsning med henblik på reorganisering af forretningen. Det skal ske som et såkaldt 'chapter 11' under de amerikanske konkursregler.

"Selskabet evaluerer sine strategiske muligheder, herunder den potentielle frivillige indgivelse af et andragende til lindring til reorganisering under kapitel 11 i konkursloven," skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Det amerikanske rederi er med en flåde  på 150 skibe blandt verdens største, men er i akut nød for frisk kapital. Rederiet får en ny kreditfacilitet på 900 mio. USD i februar 2013. Selv efter denne indsprøjtning mangler der angiveligt forsat flere hundrede mio. USD for at rederiet kan tilbagebetale banklån på i alt 1,5 mia. USD. i februar.

Tankgigant styrtbløder: Hårdere ramt end Torm 

I fondsbørsmeddelelsen skriver rederiet også, at man ikke længere kan stole på selskabets regnskaber i de tre år op til 2011 og til og med andet kvartal af 2012.

"Selskabet fortsætter sine revideringsprocesser, herunder vurderingen af om en gentagelse af de pågældende årsregnskaber kan være påkrævet, og arten og størrelsen af en eventuel potentiel tilpasning," skriver OSG.

Rederiet er af mange blevet sammenlignet med Torm, før det danske rederi fik en bank-aftale på plads. Analytikere har tidligere vurderet overfor ShippingWatch, at der foregår hårde forhandlinger mellem OSG og rederiets banker.

Analytiker: Banker i stillingskrig med trængt tankrederi

Fearnley: OSG bryder vilkår for Danmarks Skibskredit-lån 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også