ShippingWatch

Medie: Koreansk værft bekræfter ordre på 13 BP-skibe

Olieselskabet BP har ifølge Tradewinds skrevet kontrakt med det koreanske STX-værft om 13 skibe og yderligere optioner til en værdi af 1,1 mia. USD, skriver Tradewinds.

BP har bestilt 10 aframax og tre suezmax-tankskibe hos sydkoreanske STX Offshore & Shipbuilding, skriver den norske shippingavis Tradewinds.

Værftet har onsdag oplyst, at ordren er til en europæiske kunde, og ifølge avisen synes det at bekræfte tidligere oplysninger om, at olieselskabet BP har besluttet sig for at placere ordren hos STX fremfor Samsung.

Foto: BP
Foto: BP
 

Den samlede ordre anslås at have en værdi på 1,1 mia. USD , da en option på yderligere seks aframaxes mener at tilknyttet kontrakten, skriver avisen.

STX sælger kinesisk kæmpeværft fra  

Skibene skal angiveligt leveres i 2014 og 2015 og kilder siger, at at BP har betalt omkring 50 mio. USD per aframax og lidt over 60 mio. USD for en suezmax.

Medie: BP hyrer VLCC til flydende opbevaring 

Stor interesse for olie øst for Grønland 

Værftsgigant køber sig ind i Norge 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs