ShippingWatch

STX sælger kinesisk kæmpeværft fra

Endnu et frasalg er ved at blive linet op af det sydkoreanske holdingselskab STX, der forsøger at sælge sine aktier i det store kinesiske værft Dalian fra.

Foto: Hempel

Sydkoreanske STX er i gang med et større ophørsudsalg af sine aktiver i forsøget på at kunne skære i sin enorme gæld. Koreanske medier erfarer, at selskabet i øjeblikket forsøger at sælge 30-40 pct. af sine aktier i det store kinesiske værft Dailan og forhandler med potentielle købere fra Hong Kong og Kina, skriver Sino Ship News.

Ifølge Bloomberg har STX en gæld på 2,3 mia. USD, og derfor er flere frasalg i gang. Blandt andet holdingselskabets ejerandel i verdens største producent af offshore-supportskibe,  STX OSV Holdings Ltd (SOH), som ifølge Bloomberg  er i slutfasen og sandsynligvis kommer til at ende på italienske hænder.

Stort aktiesalg på vej i sydkoreansk tørlastgigant 

Forleden blev det også offentligt, at selskabet ligeledes er i gang med et frasalg af aktiemajoriteten i Sydkoreas største tørlastrederi STX Pan Ocean Co. og sagde i den forbindelse ifølge Bloomberg:

"Vi har besluttet, at det vil være vanskeligt for gruppen at fortsætte en stabil forvaltning af skibsbygning og skibsfartvirksomheder. Vi vil forsøge at genvinde markedets tillid ved omstruktureringen."

  STX Pan Ocean: Overkapaciteten aftager

  Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping

  Kinesiske værfter i udskilningsløb

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs