ShippingWatch

Pres på Obama i truende havnestrejke

Handelsorganisationer og virksomheder på tværs af USA appellerer til præsident Obama om at gribe ind i en truende arbejdsnedlæggelse i de amerikanske østkysthavne og tvinge parterne tilbage til forhandlingsbordet.

Foto: Evan Vucci

Over 100 handelsorganisationer og virksomheder på tværs af USA appellerer til præsident Obama om at intervenere i de sammenbrudte forhandlinger mellem havnearbejdere og arbejdsgivere på østkysten.

"Vi må sikre, at en nedlukning fra 29. december ikke får lov at ske. En strejke vil ramme hundredetusindvis af kunder og virksomheder, som er stærkt afhængige af havnene," hedder det i et brev til Obama.

Formanden for fagforeningen The International Longshoremen’s Association, Harold Daggett, har meddelt alle lokalafdelinger, der omfatter 15.000 medlemmer, at de skal være klar til at strejke fra kl. 00.01. den 30. december.

Milliarddyr Los Angeles-strejke afblæst 

USAs erhvervsliv kræver Obama ind i havnestrejke 

Medie: Strejke koster havne en mia USD om dagen 

 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs