Milliarddyr Los Angeles-strejke afblæst

Arbejdskonflikten mellem terminalarbejdere og arbejdsgivere i to af de største havne i USA - Los Angeles og Long Beach - er afblæst. Det sker efter otte dages strejke, der har lammet en stor del af containertrafikken til og fra USA og kostet milliarder af dollars, skriver nyhedsbureauet AP.
"Jeg er virkelig glad for at fortælle jer alle, at mine 10.000 havnearbejdere i havnene i LA og Long Beach vil begynde at arbejde med lasterne igen. Vi kommer til at flytte gods gennem forsyningskæden og i landet, og give alle det, de leder efter i butikkerne," siger Ray Familiathe, der er vice president for fagforeningen International Longshore and Warehouse Union.
Aftalen mellem arbejdere og arbejdsgivere blev indgået sent tirsdag amerikansk tid, mindre end to timer efter, at regeringsrepræsentanter fra Washingon DC var fløjet ind for at forhandle. Tidligere på tirsdagen havde mere end 100 virksomheder fra det amerikanske erhvervsliv bedt præsident Obama om at gå ind i strejken.
Strejkens konflikt var baseret på de amerikanske havnearbejderes fagforenings påstand om, at terminalejerne ønskede at outsource fremtidige arbejdspladser ud af staten og til udlandet. Det nægtede afskiberne og påpegede, at de ønskede fleksibilitet i terminalerne frem for at være tvunget til at udfylde jobs, når havnearbejderne går på pension eller siger op. Nu har de lovet de nuværende havnearbejdere livslang beskæftigelse. Havnearbejderne har under hele strejken påpeget, at de som nogle af de mest velbetalte arbejdere ikke har ønsket sig højere lønninger og pensioner, men beskæftigelse i fremtiden, skriver AP.
Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage - gratis!
Havnestrejke tvinger Maersk til Mexico
Relaterede artikler:
Medie: Strejke koster havne en mia USD om dagen
For abonnenter