Credit-Suisse tror ikke på øko-skibe

Den schweiziske storbank Credit Suisse tror langt fra på øko-skibe, lyder det i en ny rapport. Banken tror på, at der skal retrofit til for at skabe bæredygtige løsninger for rederierne, skriver TradeWinds.

Retrofit eller øko-skibe. Diskussionen bølger mellem redere, investorer og værfter. Meldingen er klar fra Credit-Suisse, der i en ny rapport vurderer, at indtjeningen på øko-skibe ikke kan stå mål med retrofit på sigt. Det skriver TradeWinds.

"Bundlinjen er, at vi tror på at opkøb af eksisterende tonnage og opgradering vil give et bedre afkast på kapitalsiden," siger analytiker Greg Lewis fra Credit-Suisse.

Nogle nye øko-skibe har designs, der lover besparelser på op til 30 pct., men den schweiziske bank er skeptisk over for de skibe, der ikke er afprøvet i åbent vand endnu og tror, at investeringer i eksisterende fartøjer meget hurtigere vil tjene sig ind og med det samme give brændstofbesparelser på op til en tiendedel.

Greg Lewis kalder ifølge TradeWinds slow steaming for "den sande velsignelse" i spørgsmålet om brændstofbesparelser, men vurderer dog, at hvis retrofit ikke er opnåeligt på et givent skib, er det ønskværdigt at gå efter nybyggede øko-skibe.

OECD siger nej til at støtte øko-skibe

Rickmers bestiller to øko-skibe til multipurpose

Medie: Kun få værfter til øko-skibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også