ShippingWatch

OECD siger nej til at støtte øko-skibe

OECD har diskuteret støtte til skibe, der opfylder miljøkravene. Forslaget er foreløbigt afvist for at undgå overkapacitet på markederne, skriver Asiasis.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

OECDs arbejdsgruppe 6, der beskæftiger sig med skibsbygning er kommet til enighed om at udskyde diskussioner om at indføre fordelagtige regeringsstøttede finansieringsmuligheder for øko-skibe. Det skriver Asiasis.

Forslaget blev rejst af blandt andet Japan, der foreslog, at skibe, der overgår kravene i EEDI med mere end 20 pct. skulle belønnes med forbedrede finansieringmuligheder under en internationalt gældende aftale. Men det forslag har ICS skudt ned med begrundelsen, at et sådan træk kunne opmuntre regeringerne til at give økonomiske gevinster til øko-skibsbyggeri, der kunne gøre mere skade en gavn på et marked, der allerede er fuld af skibe.

De to andre store skibsnationer Korea og Norge har ifølge Asiasis foreslået, at det ville være bedre at vente og se, hvordan EEDI-indekset virker ind på konstruktion af nye skibe, før en ny international aftale om skibsbyggeri indgås.

Norske Veritas: 2.000 nye skibe på markedet de næste år

Medie: Kun få værfter til øko-skibe

Analytiker: Øko-skibe vil presse skibsværdier i bund 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs