ShippingWatch

Samlet rateindeks stiger solidt

Det samlede rateindeks for containerfragt, SCFI, for ugen, der slutter fredag, er steget en smule efter fire ugers kontinuerligt fald.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Indekset, der er udarbejdet af Shanghai Shipping Exchange og dækker over spotrater for tyvefodscontainere ud af Shanghai er steget med 11,3 pct. til 1171,98.

Ruter fra Shanghai til Nordeuropa vægter 20 pct. i indekset mens ruter til Middelhavet vægter 10 pct.

Fra den 15. december har A.P. Møller - Mærsks Maersk Line annonceret endnu en markant ratestigning på ruten på ruten fra Asien til Europa på 550 dollar og til Middelhavet på 600 dollar.

Det sker, efter at raterne siden sidste rateløft 1. november er faldet tilbage i lyset af fortsat svag efterspørgsel og stor overkapacitet på ruten fra Asien til Europa og Middelhavet.

Tidligere på ugen vurderede både Jyske Bank og Alm. Brand Markets over for Ritzau Finans, at ratestigning nok vil få en kortvarig effekt, men ikke vil kunne opretholdes i lyset af det hårde marked.

 

RITZAU FINANS

BIMCO: For tidligt at råbe "priskrig" 

Analyse: Beskedne ratestigninger i december 

Asien-Europa rater dykker igen - nu under 1000 dollar 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs