ShippingWatch

Analyse: Beskedne ratestigninger i december

Handelsbanken venter, at containerfragtraterne mellem Asien og Europa vil stige i december efter en stribe annoncerede ratestigninger. Det skriver banken i sit morgenbrev.

Foto: Maersk Line

Ifølge Handelsbanken annoncerede en række rederier tirsdag ratestigninger fra starten eller midten af januar på 300-350 dollar på den for Maersk Line vigtige rute mellem Asien og Europa.

"Vi vurderer, at flere rederier vil komme med samme udmeldinger i løbet af de næste par uger, og at chancen for at ratestigningerne kan føres succesfuldt over på kunderne er større end de ratestigninger, som rederierne har varslet i midten af december," skriver Handelsbanken og fortsætter:

"Det skyldes, at volumenerne i januar vil være understøttet af lageropbygning efter julen og en større efterspørgsel på varer forud for det kinesiske nytår."

Grundet de annoncerede ratestigninger og den ventede stigning i volumen venter Handelsbanken, at fragtraterne vil stige.

Rederierne indførte 1. november generelt markant ratestigninger, der sendte spotraten, målt på SCFI-indekset, op i underkanten af 1500 dollar. I løbet af november er hele den stigning dog udvandet, og sidste uge faldt indekset til 999 dollar.

RITZAU FINANS

Mærsk-analytikere: Spår ikke rateløft store chancer

Ratedyk trodser oplagt tonnage

Asien-Europa rater dykker igen - nu under 1000 dollar 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs