Ratedyk trodser oplagt tonnage

Verdens containerrederier fortsætter med at lægge skibe op i et forsøg på at bekæmpe overkapaciteten i markedet, men det fører ikke højere rater med sig.
Foto: Hamburg Süd
Foto: Hamburg Süd
AF RITZAU FINANS

Den oplagte tonnage steg til 820.000 tyvefodscontainere (teu) per 3. december, skrev nyhedsbrevet Alphaliner sent mandag.

Alligevel viste SCFI-indekset et nyt fald i uge 49 og er på det laveste niveau siden februar. På Asien-Europa-ruten faldt spotraten til 999 dollar, også det laveste niveau siden årets anden måned.

"Selv om den oplagte tonnage har været stigende siden midten af juni, er fragtraterne fortsat blev svækket i den samme periode," skriver Alphaliner.

Af samme grund ser nyhedsbrevet en stadig mindre sandsynlighed for, at rederierne får held til at indføre de rateløft på 550-650 dollar, rederierne har varslet på ruterne fra Asien til Middelhavet og Nordeuropa med effekt fra midten af december.

A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line, som er verdens største, fører i øvrigt an med 12 skibe på i alt 82.000 teu lagt op. Ingen andre har lagt mere end 25.000 teu op ifølge Alphaliners tal.

RITZAU FINANS

 

Antallet af oplagte containerskibe fortsætter med at stige

Alphaliner: Containermarkedet balancerer tidligst i 2014 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også