ShippingWatch

Ny USA-strejke kan være på vej

Det trækker op til strejke igen i havnene på den amerikanske østkyst, skriver Aktiefokus.

Foto: Ric Francis

En ny strejke kan være på vej i de amerikanske østkysthavne, hvilket sker kort tid efter, at en strejke i de californiske vestkysthavne netop er afblæst. Det skriver Wall Street Journal.

Havnearbejderne og havneoperatørselskaberne, herunder APM Terminals, var tæt på at ryge i stor konflikt omkring den 1. oktober, da man ikke kunne nå til enighed om arbejdsbetingelserne, men valgte i sidste øjeblik at forlænge den nuværende overenskomst til 1. januar, 2013, og finder parterne ikke en langsigtet løsning på deres uenigheder kan rederierne og havneoperatører blive udsat for strejker i de østlige amerikanske containerhavne.

Da strejken nærmede sig i september steg fragtraterne for fragt, som skulle til østkysthavnene. Ifølge Ben Hackett kommer 35 pct. af den amerikanske containeriseret import igennem østkysthavnene, mens 65 pct. kommer igennem vestkyst-havnene.

AKTIEFOKUS

Maersk Line: LA-strejke kan give 80 dages efterslæb 

Milliarddyr Los Angeles-strejke afblæst

Medie: Strejke koster havne en mia USD om dagen 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs