ShippingWatch

Credit Suisse bekymret over udsigterne for Maersk

Analytikerne i Credit Suisse er bekymret over Maersk Gruppens store eksponering inden for containerbranchen og de mange ressourcer, der skal anvendes på olieefterforskning.

A.P. Møller - Mærsks store eksponering over for den volatile containerbranche og de mange penge, koncernen skal bruge på at finde ny olie, er de to hovedfaktorer, der bekymrer analytikerne i Credit Suisse.

"Vi er bekymrede for Maersk Line (containerdivisionen, red.) og Maersk Oil, som forventes at stå for 74 pct. af driftsindtjeningen i 2012. Vi ser et foruroligende potentiale for 17 pct.point overkapacitet på den vigtige Asien-Europa-containerrute i 2013, da der kommer store nye skibe til, skriver Credit Suisses' analytikere.

For Maersk Oil går bekymringen primært på, at der skal brændes mange penge af i den nærmeste fremtid for at opnå en stor olieproduktion, der først for alvor betaler sig tilbage om 6-7 år.


Der kan dog også ske bedring i ratedisciplinen og komme uventet gode olieefterforskningsresultater, samt "porteføljestyring" (frasalg af mindre vigtige aktiver), som kan gøre en Mærsk-investering noget mere attraktiv, anfører Credit Suisse.

Shanghai Containerized Freight Index falder med 5 procent 

Maersk forsøger sig med nyt rateløft på Asien-Europa

Asien-Europa-rater faldt voldsomt igen

Avis: Shipping ikke det vigtigste for Maersk 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs