Credit Suisse bekymret over udsigterne for Maersk

Analytikerne i Credit Suisse er bekymret over Maersk Gruppens store eksponering inden for containerbranchen og de mange ressourcer, der skal anvendes på olieefterforskning.
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks store eksponering over for den volatile containerbranche og de mange penge, koncernen skal bruge på at finde ny olie, er de to hovedfaktorer, der bekymrer analytikerne i Credit Suisse.

"Vi er bekymrede for Maersk Line (containerdivisionen, red.) og Maersk Oil, som forventes at stå for 74 pct. af driftsindtjeningen i 2012. Vi ser et foruroligende potentiale for 17 pct.point overkapacitet på den vigtige Asien-Europa-containerrute i 2013, da der kommer store nye skibe til, skriver Credit Suisses' analytikere.

For Maersk Oil går bekymringen primært på, at der skal brændes mange penge af i den nærmeste fremtid for at opnå en stor olieproduktion, der først for alvor betaler sig tilbage om 6-7 år.


Der kan dog også ske bedring i ratedisciplinen og komme uventet gode olieefterforskningsresultater, samt "porteføljestyring" (frasalg af mindre vigtige aktiver), som kan gøre en Mærsk-investering noget mere attraktiv, anfører Credit Suisse.

Shanghai Containerized Freight Index falder med 5 procent 

Maersk forsøger sig med nyt rateløft på Asien-Europa

Asien-Europa-rater faldt voldsomt igen

Avis: Shipping ikke det vigtigste for Maersk 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også