Avis: Shipping ikke det vigtigste for Maersk

Det skal ikke handle så meget om containere mere for A.P. Møller-Mærsk, men i stedet om olie, drilling og havne. Skiftet skal ske i de kommende fem år, fortæller Nils Smedegaard til Financial Times.
Foto: MAGNUS MØLLEr
Foto: MAGNUS MØLLEr

"Vi vil bevæge os væk fra shippingsiden af tingene og gå imod højere profitgeneratorer og mere stabile forretningsområder. Hvad vi vil gøre i løbet af de næste fem år, er at vi ikke komme til at investere betydelige beløb i Maersk Line. Vi har tilstrækkelig kapacitet til at vokse i takt med Maersk Line," siger adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard til Financial Times.

Han understreger dermed, at det i de kommende år handler om et større fokus på Maersk Oil, Maersk Drilling og APM Terminals, mens man ikke vil kæmpe for at opnå en større andel af containermarkedet end de 16 pct., Maersk Line allerede sidder på.

"Når vi har foretaget det skifte, vil vi formentlig have 50 pct. af vores kapital bundet i de tre andre forretningsområder. Maersk Line vil så stå for 25-30 pct. af kapitalen. Så vil vi have fire forretningsområder på næsten samme størrelse," siger Nils Smedegaard til Financial Times, der kalder strategiskiftet en vigtig ændring for Maersk, der er barometer for hele containerbranchen.

Maersk vil kaste lys over mørke divisioner på kapitalmarkedsdag

Maersk Line vil have bonus på containersejlads 

Mærsk tror på bedre rater resten af året

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også