ShippingWatch

DFDS-chef: Vi kan lide at købe op når det går lidt skidt

DFDS har en velspækket krigskasse, der skal i arbejde, og nu er tiden til det. CEO Niels Smedegaard er ikke i tvivl,  og han er interesseret i at købe op inden for begge koncernens hovedben shipping og logistik.

DFDS har en velspækket krigskasse, der skal i arbejde, og nu er tiden til det. Det erkender koncernchefen, Niels Smedegaard, over for Ritzau Finans.

"Vi har en spækket krigskasse, så vi har penge til rådighed dels som egen midler og dels har vi tilgang til lånefinansiering. I dårlige tider for branchen vil vi ikke sætte os ikke i et hjørne og surmule, men holde fokus på omkostninger, kunder og muligheder for opkøb," siger koncernchefen.

Niels Smedegaard er ikke i tvivl om, at det er tid til at købe op, og han er interesseret i at købe op inden for begge koncernens hovedben shipping og logistik.

Købet af Norfolk Line

"Vi kan bedst lide at købe op, når tingene går lidt skidt. Når forventningerne ikke er oppe på et højt niveau, så er priserne det heller ikke, " siger han og henleder opkmærksomheden på, at det gjorde rederiet, da det i 2008-2009 købte Norfolk Line af A.P.Møller-Mærsk.

Den akkvisition er nu slugt og integreret fuldt, og der er atter ledelseskapacitet og likvider til rådighed hos DFDS til andre opkøb. Et område han dog ikke kan sige noget helt konkret om.

"Vi kigger i Nordeuropa, der er vores hjemmemarked. Der er inden for shipping stadig pletter på landkortet, konstaterer han og forklarer viderer, at man ikke selv starter nye ruter op.

"Det koster for meget," siger DFDS-chefen.

20-30 opkøbsmuligheder

Der skal kigges på meget, før et opkøb bliver til noget. Niels Smedegaard skønner at der skal kigge på 20-30 opkøbsmuligheder, før en mulighed kommer i hus. Også inden for logistikdelen vil DFDS gerne vækste med opkøb

"Vi har gjort en profitabel forretning ud af logistik, der dog stadigvæk fylder beskedent hos os (4,5 mia. kr. i omsætning i 2011). Men også der har vi kapacitet til at vokse. Vi har kigget på den del i lang tid, og det er helt klart et område, vi vil kigge nærmere på nu," oplyser koncernchefen.

RITZAU FINANS

Nordsøen trækker DFDS' resultat ned 

Ophævelse af kontrakter koster DFDS 25 mio kroner

DFDS og svensk rival i priskrig på Nordsøen 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs