ShippingWatch

Hong Kong smider 19 iranske tørlastskibe ud

Efter pres fra bl.a. USA har Hong Kong forbudt i alt 19 skibe fra Iran Shipping Lines (IRISL) at sejle under landets flag.

Foto: Jan Grarup

Hong Kong, et af verdens største flagregistre, vil stoppe i alt 19 iransk-ejede skibe, der sejler under landets flag. De 19 tørlastskibe er forbundet til Iran Shipping Lines (IRISL), der er blevet orienteret skriftligt den 9. november af Hong Kongs maritime myndigheder, HKMD, skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA har opfordret Hong Kong til at forbyde de iranske skibe at sejle under landets flag, og ifølge brevet fra den maritime myndighed til det iranske rederi sker det med henvisning til at beskytte kvaliteten af Hong Kong-skibe, der har fået 90 dage til at flage ud. Iran er stærkt afhængige af sine skibe for at forsyne landet med fødevarer og andre vitale produkter.

Medie: Iran unddrager sig olieembargo ved Malaysia 

USA og EU har siden sidste sommer løbende skærpet sanktionerne mod Iran for at presse landet til at stoppe sit atomprogram. Mange virksomheder har trukket sig langt væk fra forretninger med Iran af frygt for at komme i navnlig de amerikanske myndigheders søgelys. Kina er fortsat den største importør af af iransk olie.

Læs mere om den iranske oliekrise - følg med på ShippingWatch gratis

IRISL, Iran's største rederi, har været sortlistet mange steder i flere år på mistanke om omfattende våbentransporter, hvilket rederiet har benægtet.

Også iranske tankskibe har skiftet flagstater i takt med, at USA og EU strammer sanktionerne. EU forbød import af iransk olie fra 1. juli i år og har også forbudt skibe fra medlemslandene at fragte iransk olie. Både Zanzibar-Tanzania og stillehavsøen Tuvalu har i august oplyst, at man ikke længere vil registrere iransk-kontrollerede skibe.

Speditører advarer medlemmer om Iran 

Iranske tankskibe skifter rundt mellem flagstater 

EU strammer igen sanktioner mod Iran 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs