ShippingWatch

Medie: Iran unddrager sig olieembargo ved Malaysia

Iran forsøger at unddrage sig embargoen mod olieeksport for landet ved at skjule millioner af tønder olie ud fra Malaysias kyst i tankskibe. Det skriver Reuters.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Ud for den østmalaysiske havn Labuan gemmer Iran olie i tankskibe for at omgå handelsembargoen på råolie mod landet, der har været i stand siden 1. juli. Det drejer sig om millioner af tønder olie, skriver Reuters, der har oplysningerne fra shipping data, industrikilder og embedsmænd.

Reuters har undersøgt, hvordan iransk råolie bliver sendt til et område øst for Malaysia og lastet på tomme skibe ved nattetid for at vente på potentielle asiatiske købere, der dermed kan holde hånden under den iranske økonomi, der er betydeligt udfordret af embargoen. Olien bliver opbevaret på lejede tankskibe, som opererer under Panama-flag og sejler i vandet ud for Labuan. Labuan er på størrelse med Manhattan og er et finanscenter i Malaysia.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs