ShippingWatch

Iransk olieeksport tilbage på niveauet før sanktioner

Den iranske olieeksport trodser sanktioner fra EU og USA og svingede opad igen i august. Dermed nåede eksporten niveauet før sanktionerne trådte i kraft 1. juli, skriver Lloyd's List.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Olieeksporten fra Iran kom i august op på niveauet fra før, sanktionerne trådte i kraft d. 1. juli. Eksporten lå i juli på 570.000 tønder dagligt - det blev knapt fordoblet til 1,2 mio. tønder dagligt i august, skriver Lloyd's List. Stigningen tyder på, at Iran er i stand til at modstå presset fra sanktionerne mod landet, der trådte i kraft for at lægge pres på Iranstyrets formodede atomvåbenprogram.

Det er første måned i år, at Irans olieeksport stiger. Hidtil er den faldet hver eneste måned fra et gennemsnit på 2,4 mio. tønder dagligt i 2011. Der har været undtagelser i sanktionerne for nogle asiatiske lande tidligere på året, der var meget afhængige af iransk råolie. Imens  har Japan og Indien omgået sanktionerne EUs genforsikringsforhold ved at sikre sig suværent national beskyttelse af egne skibe, der sejle med iransk råolie.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs