ShippingWatch

Medie: Import af olie fra Iran faldet til 1 mio tønder per dag

Effekten af USAs og EUs sanktioner mod Iran bliver tydeligere for hver måned. Nu er den globale import af olie fra Iran nede på en million tønder om dagen, skriver Lloyd´s List.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Iran begynder for alvor at kunne mærke sanktionerne fra USA og EU mod landets olieeksport. I juli faldt verdens samlede import af olie fra landet til en million tønder om dagen fra 1,7 millioner tønder måneden før, skriver Lloyd´s List med reference til nye tal fra Det Internationale Energiagentur.

Dermed var eksporten af olie fra Iran lavere end nabolandet Iraks for første gang siden de sene 80ere.

I sin månedlige rapport peger IEA på, at de amerikanske myndigheder har identificeret kinesiske, irakiske og britiske banker, der har brudt sanktionerne, og at den amerikanske kongres overvejer at vedtage en strammere lovgivning for at ramme enkeltpersoner eller selskaber, der beskæftiger sig med shippingaktiviteter med Iran.

Embargo koster Iran USD 133 mio dagligt

Medie: USA strammer Iran-sanktioner 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs