Stålproducenterne er optimistisk på 2013

Stålproducenterne samlet i World Steel Association har nedjusteret forventningerne til det globale forbrug for andet halvår 2012, men er mere optimistisk for næste års forbrug.

The World Steel Association der organiserer verdens største stålproducenter, har nedjusteret forventningerne til forbruget af stål i 2012 i sin seneste prognose. Organisationen regner med, at forbruget af stål vil stige med 2,1 procent i 2012 i modsætning til 2011, hvor væksten var på 6,2 procent.

"Tidligere i år så vi visse tegn på bedring siden opbremsningen i fjerde kvartal 2011, og vi regnede med en bedre udviklng i anden halvdel af 2012.. Den økonomiske situation blev forværret i løbet af andet kvartal i år som en følge af den fortsatte usikkerhed af gældskrisen og en hårdere opbremsning i Kina, end det var ventet," lyder det fra Hans Jürgen Kerkhoff, der er formand for organisationens økonomiske udvalg.

Organisationens "October Short Range Outlook" tegner ifølge Break Bulk Newswire dog et mere optimistisk billede for 2013, hvor der nu ventes en stigning på 3,2 procent, som vil få forbruget for næste år op på rekordhøje 1.455  millioner tons. I Kina forventes forbruget at stige næste år med 3,1 procent til 659,2 millioner tons.

Danmarks Skibskredit tror ”ikke super meget på Kina”

Kinesisk økonomi viser tegn på bedring

Boom i kinesisk olieimport i september 

Medie: Indiens stålimport steg 69 pct i april-maj  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også