ShippingWatch

Danmarks Skibskredit tror ”ikke super meget på Kina”

Væksten i verden drives i højeste grad af Kina, men shippingbranchen skal ikke tro for meget på den kinesiske vækst – den kommer ikke som tidligere til at drive væksten i shippingbranchen. Det er de udsigter Danmarks Skibskredit ser for fremtidens shippingbranche.

Foto: Thomas Borberg

Førhen har en tommelfingerregel i branchen været, at hvis væksten i verden var på et givent antal procent, ville væksten i den søbårne handel og dermed shippingforretningen være på procenttallet ganget op med en faktor tre. Den slags tommelfingerregler kan man godt pakke langt væk i det aktuelle shippingmarked. Verdensvæksten giver ikke et praj om vækst i shippingbranchen, og den vækst, som man ser i Kina, er ikke nødvendigvis så positiv, som man kunne håbe. Det kan meget vel ende med tæsk til tørlastsegmentet er konklusionen fra Danmarks Skibskredit analysechef Christopher Rex, som torsdag fortalte om shippingbranchens udvikling i forbindelse med Danmarks Skibskredit lancering af en ny halvårsundersøgelse.

”Der bliver genereret kinesisk vækst i øjeblikket, men den vækst, der kommer, vil skabe mindre efterspørgsel efter international skibsfart. I fremtiden vil det være serviceerhverv i Kina og ikke heavy industries, der skaber væksten, så væksten i efterspørgslen på transport til søs flader ud,” siger Christopher Rex.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs