Topøkonom: Kina overvurderet som investeringsland

Om ti år vil de tocifrede kinesiske vækstrater være fortid, og virksomheder bør derfor vende blikket mod Europa og USA, mener den amerikanske topøkonom Joseph P. Quinlan ifølge Børsen.
Foto: Novo Nordisk / PR
Foto: Novo Nordisk / PR
AF RITZAU FINANS

Om ti år vil de tocifrede kinesiske vækstrater være fortid, og virksomheder bør derfor vende blikket mod Europa og USA, skriver avisen Børsen i dag fredag.

Det er den amerikanske topøkonom, Joseph P. Quinlan, der leverer det overraskende og kontroversielle budskab, at Kina og de øvrige nye vækstmarkeder er overvurderede når det kommer til deres status som investeringslande. Handelsvejen mellem Europa og USA er vigtigere - nu og i fremtiden.

Denne udmelding kommer i kølvandet efter et oplæg fra handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, som kunne konstatere at Danmark ikke
tiltrækker det ønskede antal udenlandske virksomheder, hvilket eller var hensigten med regeringens BRIK-strategi, der netop skyder penge i lande som
Brasilien, Rusland, Indien og Kina. Ifølge Børsen vil Joseph P. Quinlan ikke ligefrem sige, at disse strategier er forkerte, men han mener, at forretningsmulighederne er større i Europa og USA.

"Når man taler investeringer i udlandet, så er tidshorisonten lang. Og det er da rigtigt, at Kina lige nu er en stor bidragyder til den globale vækst. Men
tror du, at den kinesiske vækst vil fortsætte nu de næste ti år, så tager du fejl. Det vil selv kineserne fortælle dig," siger Quinlan, ifølge Børsen.

Vækstraterne er ikke det mest afgørende, for ses verdens næststørste økonomi i forhold til indbyggertallet, så er Kina et fattigt land. Europa og USA, derimod, har potentiale til at vokse 2-3 pct. årligt.

Børsen oplyser, at den danske eksport til USA er cirka tre gange så stor som vores salg til Kina.

RITZAU FINANS

Rederiernes vækstmarkeder taber pusten 

Danmark og Kina i tættere maritimt samarbejde 

Kina kæmper med Europas krise - ny nedtur 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også