ShippingWatch

Stor Maersk Line-rival erobrer markedsandele

Evergreens omfattende nybygningsprogram, der kun overgåes af Maersk Line, vil få markante konsekvenser for hele industrien, skriver Alphaliner tirsdag.

Foto: APM Terminals

Taiwanesiske Evergreen erobrer markedsandele for første gang i fem år, mens en stabil strøm af nye skibe kommer ind i rederiets flåde. Det skriver Alphaliner tirsdag.

Samlet set er Evergreens containerflåde steget dramatisk i årets første 10 måneder med i alt 112.000 teu. Det er mere end de foregående fem år. Rederiets markedsandel er siden 2000 faldet fra 6,2 procent til 3,8 procent i begyndelsen af 2012, men det bliver der lavet om på i disse måneder i kraft af overvældende nybygningsprogram med over 390.000 teu, som leveres i de kommende tre år, skriver Alphaliner.

Evergreen kan ødelægge opsving for Maersk Line 

Evergreen standsede alle investeringer i nye skibe mellem 2005 og 2010, men genoptog det i massivt omfang i juli 2010 med bestilling af 35 skibe på hver 8.400 teu og yderligere 10 skibe efterfølgende på hver 13.800 teu. Den nuværende ordrebog på 394.000 teu er den næststørste blandt verdens 20 største containerrederier, og Evergreens overgås kun af Maersk Lines 457.000 teu - de nye Triple-E.

Selv om Evergreen har oplyst, at de nye skibe primært er udtryk for en fornyelse af flåde, vil tilgangen få markante konsekvenser for hele markedet, konkluderer Alphaliner i sin analyse.

Alphaliner: Maersk Lines markedsandel falder 

Rederiets forholdsvis unge flåde betyder, at Evergreens skibe kun i begrænset omfang og på mellemlang sigt sendes til ophugning. Hovedparten af skibene er 15 år gamle.

Evergreens seneste kapacitetsudvidelse på Asien-Europa, hvor det nye samarbejde med koreanske Hanjin er blevet bekyldt for at være årsagen til de seneste måneders ratefald i hele industrien. Alphaliner vurderer, at Evergreens markedesandel er steget fra 4,2 procent i maj 2012 til 6,5 procent i dag.

SeaIntel: Reduktion på Asien-Europa er blot symbolsk 

Hullet prisdisciplin giver nyt ratefald på Asien-Europa 

Evergreen Marine sejlede med underskud i første halvår 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs