ShippingWatch

Clarksons: Indisk jernmalmeksport vil falde 36 pct. i 2012

Den indiske eksport af jernmalm vil falde med 36 pct. i 2012, vurderer analytikere fra Clarksons. Årsagen er et regionalt forbud og en ny eksportskat.

Indien har nu i over en måned opretholdt et eksportforbud for jernmalm fra området omkring byen Goa, der normalt er Indiens største eksportør af jernmalm med afskibninger på omkring 50 mio. tons årligt.

Skibsmægleren Clarksons vurderer ifølge Bloomberg News, at afskibningerne af jernmalm fra Indien vil falde 36 pct. i 2012, hvilket skyldes problemerne ved Goa, men også at Indien inden da indførte en eksportskat på 30 pct. i slutningen af 2011 for at øge udbuddet af jernmalm for de indiske stålproducenter.

Clarksons vurderer, at eksporten vil falde yderligere 3,8 pct. i 2013. Standard Bank har også tidligere vurderet, at forbuddet mod eksport kan vare ét år og koste 50 mio. tons i tabt eksport.

Australsk produktion

Anderledes positive tal kommer dog fra australske producenter af jernmalm.

Verdens fjerdestørste producent af jernmalm, australske Fortescue Metals Group, kan tirsdag fortælle, at afskibninger af jernmalm steg 26 pct. i selskabets forskudte første kvartal. Det blev til afskibninger af 15,4 mio. tons i kvartalet, hvilket dog var en tilbagegang fra 17,1 mio. tons i forrige kvartal.

Den australske minegigant Rio Tinto er også ude med produktionstal for tredje kvartal tirsdag morgen, hvor det bliver til en produktion af jernmalm på 52,6 mio. tons sammenlignet med 49,8 mio. tons jernmalm i samme periode året forinden.

Produktionen var højere end analytikernes forventninger på 50,7 mio. tons. Rio Tinto fastholdte sin helårsprognose om en samlet jernmalmsproduktion på over 250 mio. tons i 2012.

AKTIEFOKUS

Bimco: Flow i tørlastflåde stærkere end forventet 

DSF-analyse: Væksten i tørlastflåden vil bremse op i 2013 

Australske myndigheder sænker forventninger til jernmalmpriser 

Medie: Aktiviteten i de indiske havne vokser marginalt 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs