ShippingWatch

Australske myndigheder sænker forventninger til jernmalmpriser

De australske myndigheder har sænket forventningerne til prisen på jernmalm for 2012, så den nu i gennemsnit ventes at udgøre 126 dollar per ton mod 136 dollar i det seneste estimat fra juni. Det skriver Bloomberg News med henvisning til en ny rapport fra Bureau of Resources and Energy Economics.

Estimatet for næste år er også sænket. Nu ventes malmpriserne, baseret på jernmalm med et jernindhold på 62 pct. leveret til en havn i Australien, i gennemsnit at være på 101 dollar per ton mod tidligere ventet 131 dollar per ton. Derimod har myndighederne kun justeret en smule på estimaterne for, hvor meget jernmalm Australien ventes at eksportere i 2012 og 2013 til henholdsvis 483 mio. ton og 528 mio. ton.

Priserne på jernmalm har været for nedadgående som følge af aftagende vækstrater i Kina, og mange analytikere har ifølge Bloomberg News sænket deres estimater for såvel prisen som eksporten til Kina.

Der har dog været lidt bedring at spore i priserne på det seneste, idet prisen på levering af jernmalm med et jernindhold på 62 pct. leveret til den kinesiske havn Tianjin mandag steg med 3,4 pct. til 105,10 dollar per ton. Det er det højeste prisniveau for jernmalm siden 21. august ifølge The Steel Index, skriver Bloomberg News. Prisen på jernmalm er dog stadig faldet med ikke mindre end 24 pct. siden årsskiftet.

Bureau of Resources and Energy Economics har også sænket sit estimat for Kinas import af jernmalm for både i år og næste år. I 2012 ventes kineserne nu at importere 672 mio. ton jernmalm mod tidligere ventet 699 mio. ton. Estimatet for næste år er sænket til 683 mio. ton fra tidligere ventet 724 mio. ton.

I august importerede Kina 62,45 mio. ton jernmalm - en stigning på 7,9 pct. fra måneden før. Det viser data fra de kinesiske toldmyndigheder, ifølge det amerikanske nyhedsbureau.

RITZAU FINANS

Intermodal: Prisen på jernmalm faldet med 36 procent i 2012

Australske Fortescue Metals sænker ambitionerne

Prisen på jernmalm styrtdykkede torsdag i kinesisk havn 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs