ShippingWatch

Rusland bringer arktisk olielicens på banen

Vestlige virksomheder kan måske i fremtiden få lov til at eje olielicenser i de russiske dele af de arktiske farvande. Landet overvejer nemlig ifølge Financial Times at åbne op for, at andre selskaber end de statsejede kan eje licenser.

Foto: Colourbox

Rusland overvejer nu at tillade vestlige virksomheder at eje olielicenser i de arktiske farvande. Det er et modigt træk, som kunne gøre verdens næststørste producent af råolie meget mere attraktiv for udenlandske investorer. Det skriver avisen Financial Times.

Forslaget ville ikke alene give udenlandske investorer mulighed for at stå for driften af offshore-projekter, men også give udenlandske investorer adgang til produktion og mulighed for at blive medejere af licenserne. Det fortæller energiminister Alexander Novak til Financial Times.

På den måde indebærer forslaget et radikalt afbræk fra den mangeårige politik om kun at give offshore- efterforsknings licens er til statsejede virksomheder som Gazprom og Rosneft.

Tim Dodson, som er chef for efterforskning hos norske Statoil, ville tage varmt imod forslaget, fordi det ville simplificere strukturen for store investeringer i Rusland og ligne den vanlige model bedre.

Novak fortæller Financial Times, at ideen allerede har været oppe at vende i energiministeriet, men at ingen endelig konklusion endnu er nået. Det ville kun være virksomheder, som er miljømæssigt sikre, teknologisk avancerede og økonomisk stabile, som vil kunne kvalificere sig til en olielicens.

RITZAU FINANS

ABB vinder stor arktisk ordre til ny isbryder 

PET: Der spioneres i Arktis 

Maersk og Dong nedtoner advarsel om grønlandske boringer 

Oliegigant: Drop det sorte guld i Arktis 

Maersk Drilling vil arbejde året rundt i Arktis 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs