ShippingWatch

PET: Der spioneres i Arktis

Fremmede efterretningstjenester har øget deres interesse for Arktis markant, siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, til Berlingske.

Foto: Christian Florian / DMI

Det er ikke kun shipping- og oliebranchen, der har fattet interesse for Arktis, og mulighederne, som aktiviteter deroppe byder på. Der sker nemlig mere spionage langt mod nord end tidligere. Det siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, til Berlingske.

”Der er et væsentligt øget fokus på Arktis fra en række lande, og det handler om, at klimaforandringerne og udviklingen i det arktiske område har indflydelse på mulighederne for i højere grad at få adgang til områderne. Og hermed til at kunne udnytte ressourcerne i Arktis, som eksempelvis sjældne jordarter, sjældne metaller og råstoffer,” siger Jakob Scharf.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs